home Blog Suc de ceapă pentru păr

Suc de ceapă pentru păr

Una dintre neplăcerile ivite după naştere este căderea părului, episod ce vine după o perioadă fastă a podoabei capilare, chiar din sarcină, când părul a avut un luciu şi o supleţe deosebite. Căderea părului are explicaţii hormonale şi se întâmplă pentru că nivelul ridicat al hormonilor din sarcină, care stopaseră căderea părului, revin la parametri normali, reîntorcând procesul de cădere zilnică a părului. Pentru că este plină de sulf, ceapa are un mare rol în a regenera foliculii firului de păr şi în a-l face mai rezistent şi mai puţin predispus la cădere şi casare.

Acest suc de ceapă pentru păr hrăneşte foliculii, dar are şi un rol antiseptic, distrugând bacteriile, infecţiile cu ciuperci, îndepărtează mătreaţa, acneea scalpului și mâncărimile. Toate aceste beneficii contribuie şi la stoparea căderi părului,

Suc de ceapă pentru păr. Ceapa le spune „la revedere” firelor albe

Studii recente întocmite de o echipă de cercetatori britanici de la Universitatea Bradford au arătat că părul alb apare pe fondul descreşterii catalazei, un antioxidant natural, şi a cresterii peroxidului de oxigen. Catalaza, care are rolul de a descompune peroxidul în apă şi oxigen, poate fi găsită şi în sucul de ceapă, aşa că, atunci când se aplică suc de ceapă pentru păr, el acţionează ca un scut şi ajută la scăderea nivelului peroxidului de oxigen, limitând depigmentarea.

Suc de ceapă pentru păr. Ajută și la creşterea părului

Sucul de ceapă pentru păr se poate obţine cu ajutorul unui storcător de fructe, tăind ceapa în bucăţi şi punând-o în recipientul în care se storc fructele sau legumele. Se mai poate obţine acest suc de ceapă pentru păr şi dacă ceapa e făcută pastă la blender, după care pasta obţinută se lasă într-o strecurătoare la scurs, sau cu ajutorul unei răzători clasice, urmând ca zeama obţinută să fie scursă pentru a păstra doar sucul limpede.

Sucul se lasă pe păr între 30 de minute şi 1 oră, de preferat seara, înainte de culcare, cu menţiunea că părul trebuie spălat pentru a îndepărta sucul din păr sau eventualele sale mirosuri. Se va pune accent pe zona rădăcinilor şi a scalpului. Pentru ca acest tratament să dea roade, el trebuie repetat de 2-3 ori pe săptămână, pentru o perioadă de minim 2 luni.