home Blog Azi e despre cafea!

Azi e despre cafea!

  1. În ciuda faptului că suntem obișnuiți să o bem, inițial cafeaua era mestecată. Mulți istorici afirmă că, în triburile africane, boabele de cafea erau măcinate și apoi amestecate cu grăsime animală, rezultând niște biluțe comestibile pline de energie.
  2. Cofeină rezultată din procesul chimic de decofeinizare a cafelei este vândută ulterior industriei farmaceutice și industriei producătoare de băuturi carbogazoase.
  3. Cafeaua instant a apărut pentru prima oară în Anglia anului 1771. Vor mai trece 139 de ani însă, până când aceasta începe să fie produsă la scară industrială, în Statele Unite ale Americii. Astfel, în 1910 aceasta este patentată și începe comercializarea ei la scară mare.
  4. În medie, americanii cheltuie în jur de 1000$/an pe cafea. Cu toate acestea ei nu sunt cei mai înrăiți băutori ai acestei licori.
  5. Finlanda este țara cu cel mai mare consum de cafea pe cap de locuitor.
  6. Cafeaua i-a permis Braziliei să participe la Olimpiada din 1932. În 1932 Brazilia nu își permitea să își trimită atleții la Olimpiada din Los Angeles așa că și-au încărcat nava cu cafea pe care au vândut-o pe drum pentru a-și putea finanța călătoria.
  7. Este a două cea mai vândută resursă din lume, după petrol.
  8. Brazilia este cel mai mare producător și exportator de cafea din lume.